A Travellerspoint blog

Kollegiumi estek

Warsaw

A lakhatasom az egy kollegiumban volt, ahol sztem jobbara oroszok laknak, olcson. Ez abbol a szempontbol nem volt rossz, hogy ertettem a feliratokat, peldaul a konyhaban, igy teljes joggal formaltam velemenyt srrol a szobarol, amelyik aug elso heteben volt konyhafelelos, de elmuladztotta a kotelesseget (a mosogatast) es azota se csinalta meg helyette senki. En peldaul jobbnak lattam kimenni egy papirpoharas kaveert a metroig es abban csinalni az instant borscs levest.
Ejjel 3-kor volt egy elmulaszthatatlan orditva hanyo, a szomszed szoba pedig svagy lengyelul nezett vilagveges mozit, vagy volt egy vegtelenitett felveteluk a hamu es gyemant vegerol, amikor meghal a legendas szinesz, de kozben szalad. Emellett megallas nelkul ment az ajtom mellett a csapagyas mosogep, ami egyutt hallgatva a folyosoi lengyel rockzenevel az industrial rock egy unikalis almufajat hozta letre, latok benne fantaziat. Szoval volt atmoszferaja a szallasnak.

Na de meg este visszamentem varost nezni, hiszen nem aludni mentem Varsoba, meg azt nem is lehetett.

Mivel nekunk zalaiaknak a 30 emelet magas, elmentem eloszor is a kultura estudomany palotajaba, ami Varso egyik szimboluma, es szocreal. Es itt befizettem magam a panorama teraszra, ahova felvitt a lift. En, mivel fogalmam nincs a magassagok abszolut ertekerol, azt hittem, majd reggelig liftezunk meg minden, de sajnos csak 10 mp volt, csalodott voltam emiatt. (Kozbeszuras: kesobb kiderult, hogy a teriszonyomnak nincs koze a magassaghoz, ez jo, mert atlagos korulmenyek kozott is tudom gyakorolni). Egyebkent a terasz szlav szo? Taras. Lehetne ugy forditani, h terasz bulba!

Kepek lesznek a kilatasrol is.
Update:
en arra gondoltam, hogy tiszta olyan, mint a Lomonoszov Egyetem, amit igenis ismerek sok keprol, mert a testverem oda jart egy evet es kuldott sok kepeslapot korai gyerekkoromban. Es tenyleghogy nem tevedtem, azt mondja a Wikipedia. Maskulonben Lengyelorszag legmafasabb epulete, fu de jo, hogy nem ezen sporoltam es felmentem!

CAM00250.jpgCAM00259.jpg CAM00235.jpg CAM00241.jpg CAM00244.jpg CAM00253.jpg CAM00277.jpg CAM00256.jpg CAM00257.jpg

Posted by illaberec 12:56 Archived in Poland Comments (2)

Meg Varsorol

Sajnos a travellerspoint mobil appjxarol az derult ki, hogy nem tudok kepet csatolni, se feltolteni. Ez pedig eleg sajnalatos.

Szoval voltak olyan terveim, hogy megnezem majd a szoci neonok muzeumat es a lengyel kommunista lakasbelsot, de errol lemondtam. Meg a magyar szoci neonokat se neztem meg, pedig vannak. Ami pedig a lakasbelsot illeti, itt kurva sok a panel, viszont nem divat a fuggony (igaz, a racs se, a foldszinten sincs), igy pld a szocibol megmaradt panelkonyha bamulast az utcarol oldottam meg egyszeruen. Meg gondoltam a hajogyarat es a gdanski szovetkezeti udulot a kulvarosban ugyse ubereli semmi, meg csepel se.
Igy aztan elindultam inkabb a Lazienki parkba, ahol eppen csutortokon van ingyen nap. Sajnos minden vizben uszott, igy kenytelen voltam egy nedves padon elfogxasztani az eredetileg piknikesnek szant 3 fogasos ebedemet, de hat ez van... Megneztem a regi szinhazat, a Feher pavilont, a palacet a vizen az osszes festmenyevel egyutt,a Myslevicki palotat meg a Chopin emlekmuvet. Majd hazamentem es feldoltem estig :)
Itt jonnek majd a kepek.

CAM00211.jpg CAM00214.jpg CAM00216.jpg CAM00218.jpg CAM00210.jpg CAM00231.jpg CAM00232.jpg

Pld volt egy olyan, allitolag holland csempes szoba, hogy hat nem is igaz! Ilyen pici csempek eletkepekkel, kek-feher. Elvileg mind egyedi. Kurva sokra gondoljatok, mikor azt mondom, mind. Es a legtobbjen cseresznyet szefnek, vagy nok hintaznak. Komolyan.

csempe4.jpg csempe3.jpg csempe2.jpg csempe1.jpg csempe30.jpg csempe5.jpg
large_CAM00230.jpg

Posted by illaberec 14:11 Comments (0)

Vivat Polskibus

Warsaw

Nos hat itt ulok a piros polskibuson karikas szemekkel, amde rebarbaras fankkal es egybeb rebarbaras telefonnal, utban Gdansk a szabad.varos fele.

A blogom egyreszt a prognosztizalt idojarasrol, masreszt strandkorlatkek plasztik esokabatomrol kapta a cimet. Es csakugyan, mindjarz a varsoi napomat zuhogo esoben kurvanyazva inditottam.

Rebarbaras fank:
CAM00278.jpg

Ugyanez mosta el elso este a Lolka vagy Bolka klubba tervezett debutalasomat is, hat igy vagyok en az idojarassal.
Ehelyett idomet egyreszt a Galeria Mokotow nevu shopping centerben (masodszor irom molotownak), masreszt otthonomban, a kollegiumi.szobaban toltottem.

CAM00170.jpg

Na de masnap mar nekiindultam Varsonak baltyc blue jakomban es megneztem. Feszitett munkatempoban!

Eloszor is fel oran at kerestem a szines lovacskakat, de nem lettek meg. Ekkor ugy dontottem, terkep utan nezek!

Tehat megkerestem az ovarosi piacteret es benne a turistairodat, ahol kerdesdket.tettem fel a Fules Mackorol, de nem tudtak valaszolni. A Fules Mis egyebkent utam szimboluma.

Na de vissza a varosnezeshez az esoben.
Megtekintettem az egesz ovarost, es meg kell mondjam, szobrokat kutatni fel vizes parkokbam eleg szivatos program, leulni nem lehet, viszont minduntalan ijesztgetik az embert a pad alatt buvo kutyak, meg azokaz emberek, akik megremulnek a hirtelen gfelbukkano kek kopenyes alaktol. Ennek ellenere megtalaltam Prust, Miczkiewicz-t (a tovabbiakban Micki) kesobb a parkban Chopint es Sienkiewicz-t majd a varsoi felkeles emlekmuvet es a sors kegye altal veletlenul a szines lovakat is, mikor rossz, vagy biz. Szempontbol jo helyen szalltam le a buszrol. Sikerult megtalalnom a Barbakan falain elhelyezett ingyenes felkelestorteneti kiallitast is, amit megneztem vizfuggonyon at a kapucnim alol kilesve, mikozben mas nyamnyila turistak a fal also reseibe bujva pazaroltak a draga idot. Errol a delelottrol szolnak a kepek.
CAM00174.jpg CAM00184.jpg CAM00176.jpg CAM00181.jpg CAM00180.jpg CAM00183.jpg CAM00187.jpg CAM00195.jpg CAM00185.jpgCAM00175.jpg
,

Posted by illaberec 12:53 Comments (3)

(Entries 11 - 13 of 13) « Page 1 2 [3]